Deel dit artikel met vrienden of collega's

Frans cosmeticabedrijf Yves Rocher heeft besloten om haar Nederlandse winkels en schoonheidssalons dicht te gooien. “De huurcontracten van de vestigingen lopen dit jaar af, en we hebben besloten om deze niet te gaan verlengen. Er zijn meerdere redenen die er toe hebben geleidt om dit besluit te nemen.” Zo vertelde Julie Rosenkrantz, directeur van Yves Rocher Benelux in gesprek met RTL Z.

Winkelomzet groeide al 10 jaar niet meer

Er zijn meerdere redenen die Yves Rocher heeft doen besluiten om het roer om te gooien. Zo is de winkelomzet de afgelopen 10 jaar al niet meer gegroeid en worden de winkels ook steeds minder bezocht door klanten. Daar tegenover staan de toenemende omzetten uit het postorderbedrijf en de webshop. Daarnaast was het ook lastig om de eigen winkels om te zetten tot franchisevestigingen. Al deze redenen bij elkaar heeft het grote cosmeticabedrijf doen besluiten om zich volledig te gaan focussen op de webshop.

Yves Rocher blijft actief in Nederland

Het cosmeticabedrijf geeft aan wel degelijk actief te blijven in Nederland. Ondanks de sluiting van de fysieke winkels en salons willen de Fransen nu het online kanaal inzetten om Yves Rocher aan de man te brengen. Julie Rosenkrantz wilde in gesprek met RTL Z nog wel benadrukken dat nu heersende coronacrisis niet de reden was voor het besluit.

Sinds de oprichting in 1959 is het postorderbedrijf Yves Rocher uitgegroeid tot een cosmeticabedrijf met duizenden winkels in tientallen landen.

Deel dit artikel met vrienden of collega's

Laat een Reactie achter