Deel dit artikel met vrienden of collega's

Voor welk lentekapsel in 2021 kies jij?

De lente is in volle bloei, dus hoog tijd om de meest trendy en gewaagde kapsels voor de lente van 2021 voor jou op een rijtje te zetten. Eén ding is zeker, kleur is weer helemaal hot en er mag uitgepakt worden! Opvallende kapsels zijn weer helemaal in! Durf jij het aan om met een super strakke pony of blauw (ja, blauw!) haar voor de dag te komen? Lees hier meer over welke lentekapsels helemaal hot zijn in 2021 en bekijk zeker ook de video verderop de pagina!

Felle kleuren

De felle kleuren zijn weer helemaal hot in 2021. Waar het vroeger nog heel gek was om je haar fel roze of blauw te verven, is dat nu de normaalste zaak van de wereld. Felle kleuren zijn namelijk nog nooit zo in geweest! Hoe feller en opvallender, des te beter! Knal de zomer in met de mooiste felle kleuren. In de onderstaande video komen de roze en diepblauwe haarkleur al naar voren.

Hoe kan ik mijn haar het beste in een felle kleur verven en onderhouden?

Wil jij een opvallende kleur haar, dan kun je het beste gebruik maken van een kleurspoeling of een kleurgevend haarmasker. De kleurspoelingen zijn namelijk eenvoudig in gebruik en hoef je niet te mengen met een developer. Daarnaast is deze manier van verven niet schadelijk voor je haar, wat misschien op het eerste oog wel gedacht wordt bij een felle haarkleur. Voor de kleurmaskers geldt dat er diverse haarmaskers zijn die je voorzien van een diepe felle kleur en tegelijkertijd van een intense verzorging. Bekijk bijvoorbeeld eens de Color Fresh Mask van Wella of de La Riche Directions van het topmerk La Riche.

Bob kapsel

Het klassieke bob kapsel kennen we inmiddels allemaal wel. De afgelopen jaren is de boblijn ook weer erg populair. Tóch verandert de look steeds een beetje; de ene keer is de ‘messy look’ weer in, de volgende keer de weer net iets langere bob en in 2021 gaan we weer helemaal over op de strakke, nette boblijn. Geen nonchalante bob meer, maar een strakke bob zoals we die kennen van de classy work lady van ‘vroeger’. Is deze klassieke strakke boblijn niets voor jou? Geen zorgen, ook de ‘messy look’ boblijn mag gezien worden hoor!

Hoe kan ik mijn nette klassieke bob of ‘messy look’ bob het beste stylen?

De klassieke bob is doorgaans vrij stijl en valt soms lichtjes naar binnen. Om dit effect te creëren en ook extra volume aan de top mee te geven, kun je het beste gebruik maken van een ronde borstel en een föhn. Door het haar eerst naar boven te föhnen breng je volume in het haar aan om vervolgens de punten naar binnen te werken voor de ultieme bob look.

De warrige look van de messy bob kun je creëren door waves te maken met een krul- of stijltang. Om het haar vervolgens in model te krijgen kun je het beste gebruik maken van een saltspray of volumepoeder. Wanneer het product in het haar is ingebracht, kun je de krul losschudden voor een extra warrig effect.

Let’s go granny style

Een trend die we de laatste jaren al veel hebben gezien en ook dit jaar weer gezien mag worden is de granny look. De diepgrijze, witte en zachte koele pasteltinten zijn niet meer weg te denken bij de haartrends. Op het eerste oog klinkt een ‘granny look’ niet heel aantrekkelijk, maar het tegendeel blijkt waar te zijn. Deze opvallende look knalt toch wel degelijk en gaan we in het voorjaar en in de zomer nog veel zien.

Hoe kan ik het beste een granny look krijgen en mijn grijze haar onderhouden?

De grijze look is een vrij lastige kleur om te creëren en te onderhouden. Eigenlijk pakken de grijze kleuren alleen goed op erg licht en sterk geblondeerd haar. Daarom wordt ook altijd geadviseerd om deze kleur door de kapper te laten verven. Zodra de grijze kleur eenmaal is ingebracht, kun je het tussen de verfbeurten in conditie en fris houden door een blonde toner te gebruiken. Zit je mooie granny look er eenmaal in, dan krijg je er ook veel voor terug!

In de zomerse maanden kan het nog wel eens gebeuren dat je grijze haar verkleurd naar een gele tint. Om dit te voorkomen kun je het beste één keer in de week een zilvershampoo gebruiken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om na het wassen gebruik te maken van een zilvermasker, voor een nog intensiever resultaat.

Deel dit artikel met vrienden of collega's

Laat een Reactie achter