Deel dit artikel met vrienden of collega's

Skinimalism, slow beauty, Scandi beauty en skip-care, ken jij ze al?

Ons dagelijkse leven wordt momenteel in veel opzichten beïnvloed door de pandemie. We werken allemaal (indien mogelijk) thuis, de winkels zijn grotendeels gesloten, contactberoepen kunnen hun werk niet meer uitoefenen, scholen die dicht zijn en zelfs een avondklok. Het is slechts een kleine opsomming van maatregelen waar we momenteel mee te maken hebben. Maar ook in de ‘oppervlakkige’ aspecten van ons dagelijkse leven als hoe we ons kleden (mode), hoe we ons opmaken (make-up) en hoe we ons verzorgen (skin care) zien we veranderingen.

Je zal het misschien niet direct verwachten, maar het thuiswerken blijkt een grote stempel te drukken op de nieuwste beauty trends voor 2021. Met name voor skin care is er momenteel veel aandacht; momenteel nog meer dan voor make-up trends.

Skinimalism trend

Skinimalism is misschien wel de grootste beauty trend van het moment. Grotendeels veroorzaakt door de pandemie, maar medio 2020 al ingezet toen sterren als Alicia Keys, Jennifer Lopez, Demi Lovato en Katy Perry massaal zonder make-up foto’s posten op Instagram.

Skinimalism is een beauty trend die zowel make-up als huidverzorging omvat. Het gaat er hierbij om dat de huid zo minimaal, transparant, mogelijk opgemaakt wordt. Jij hebt toch helemaal geen zin om je helemaal op te maken met dikke lagen foundation en lippenstift, terwijl je alleen maar een Zoom call van 30 minuten hebt voor je werk en verder niemand onder ogen hoeft te komen?!

De focus ligt dus meer op de huid en wat minder op make-up. Vandaar dat huidverzorging in 2021 steeds belangrijker wordt. Hoe mooier en strakker je huid is, des te minder foundation en andere make-up je nodig hebt. Minimalisme is hier wel van toepassing; hoe minder make-up, des te beter. Zo luidt de Skinimalism trend voor 2021. Een stralende huid, een beetje mascara, mooie wenkbrauwen en een beetje lippenbalsem is de ‘way to go’ in 2021!

“Een stralende huid, een beetje mascara, mooie wenkbrauwen en een beetje lippenbalsem is de ‘way to go’ in 2021!”

Slow beauty trend

Alles in 2021 draait om skin care. En als we het dit jaar over skin care hebben, dan hebben we het over slow beauty. In deze trend draait het allemaal om kwaliteit. In een van onze vorige blogs (2021: Het jaar van de duurzame huidverzorging) hebben we dit fenomeen al uitgebreid gesproken. We gaan weer volledig terug naar de basics. Kwaliteit boven kwantiteit; oftewel, terug naar de natuur en natuurlijke schoonheid.

Bij slow beauty is namelijk ecologisch verantwoord, ethisch en duurzaam. Dit betekent dat we heel kieskeurig zijn in de producten die we gaan gebruiken. We hebben hierbij ook hoge verwachtingen van de producten en de grote merken in de huidverzorging. We kunnen wel zeggen dat de bewustwording over hoe we omgaan met de wereld die momenteel binnen de maatschappij meer dan ooit leeft, ook zijn weerga heeft op de beauty industrie.

Scandi beauty (N-beauty) trend

Als we de lijn van de slow beauty trend doortrekken, komen we eigenlijk automatisch uit bij de volgende trend: de Scandi beauty trend, ook welde N-beauty trend. Deze trend komt eigenlijk overwaaien uit Scandinavië (Scandi > Scandinavie en N>Noord). De Scandi beauty trend heeft alles met eenvoud te maken. De producten die daar gebruikt worden zijn eenvoudig en functioneel, de verpakking zijn eenvoudig en er wordt gebruik gemaakt van lokale ingrediënten. Ook deze trends hebben we eerder uitgebreid besproken in de blog ‘2021 het jaar van de duurzame huidverzorging’. Wil het komende jaar ook ‘Scandi style’ laat dan alle niet-noodzakelijke elementen (parabenen, kunstmatige geurtjes en kostbare verpakkingen) links liggen en wordt bewust van de producten die je gebruikt.

Skip-care beauty trend

In de lijn van de Scandi beauty, maar met een geheel andere oorsprong; we hebben het hier over de Skip-care beauty trend. Deze trend is een reactie op de zo kenmerkende K-beauty, de Koreaanse beautycultuur. Wat hier nou zo bijzonder aan is? De Koreanen houden er namelijk nogal een uitgebreide routine op na als het gaat om beauty. Zo bestaat hun dagelijkse huidverzorging uit minimaal 10 stappen. Voorstanders van de Skip-care beauty trend hechten juist veel waarde aan een eenvoudigere maar nog altijd kwalitatieve beauty routine.

Met deze laatste trend hebben we de belangrijkste beauty trends van 2021 besproken.

“Take home message: Less is more (make-up) en kies bewust je producten (kwaliteit en duurzaam).”

Deel dit artikel met vrienden of collega's

Laat een Reactie achter