Deel dit artikel met vrienden of collega's

Thuiswerken, sportscholen en sportverenigingen die dicht zijn, de situatie waar wij momenteel mee te maken hebben heeft niet bepaald een positieve invloed op onze algemene gezondheid. Maar misschien zijn we daardoor momenteel nog wel meer dan ooit bewust bezig met onze gezondheid. Even buiten wandelen in onze pauze, een racefiets of hardloopschoenen aanschaffen omdat we dat nog wel gewoon kunnen doen. Het zijn allemaal kleine aanpassingen in ons dagelijkse leven die er voor zorgen dat we toch gezond blijven onder de huidige omstandigheden. Maar hoe doen we dat met ons maandelijkse dagje wellness nu dat niet meer kan? Neem een privé spa of sauna en investeer in je gezondheid. De gezonde effecten van een spa zijn namelijk groot! Wij vertellen ze je in deze blog

Helemaal tot rust komen in je eigen spa

Als je aan een spa of sauna denkt, dan denk je aan dat heerlijke moment van ontspanning. Relaxt zitten of liggen, je ogen sluiten en heerlijk genieten van dat momentje voor jezelf. Je hoeft even niet meer te denken aan die dagelijkse sleur. Geen gedachtes over het werk, je studie of je gezin. Nee, even een momentje van bezinning. Deze break zorgt dat je helemaal tot rust komt, wat een positieve invloed heeft op je nachtrust. Goed uitgerust zijn verbetert je algemene fitheid. Kortom, gun jezelf dat moment van volledige relaxatie.

Een spa is goed voor je geestelijke gesteldheid

Je zal het gaan merken, een bezoek aan je eigen spa of sauna heeft een zeer positieve invloed op je geestelijke gesteldheid. Het moment van totale ontspanning werkt verlichtend en geestverruimend! Je hebt minder dingen aan je hoofd, waardoor je weer nieuwe en creatieve ideeën krijgt. Wellicht komt dit wel heel erg goed van pas bij het thuiswerken? Daarnaast zul je weer met een frisse blik vooruit kijken, meer energie krijgen om dingen te ondernemen en kansen te grijpen die je eerder zou laten lopen.

Een verlichtende werking op je spieren

Ben jij iemand die regelmatig sport? Ook dan is een privé spa of sauna ideaal. Het werkt namelijk verlichtend op je spieren. Wanneer je na een goede workout in de sauna gaat zitten/liggen, zal dit je spierherstel versnellen. Je bent zowel fysiek als mentaal eerder herstelt van je inspanning. Dit zorgt ervoor dat je ook weer sneller klaar bent om die fysieke arbeid te leveren. Wil je je lichaam goed verzorgen dan is een spa of sauna zeker van toegevoegde waarde.

Creëer een extra sportplek met een ware zwem spa

Heb je de luxe een grote tuin te hebben of extreem veel ruimte in huis, dan kun je zelfs een extra sportplek creëren met een ware zwem spa. Het kost wat, maar dan heb je ook wat! Heerlijk baantjes trekken en met de massagejets tegenstroming creëren, het zal je algemene gezondheid goed doen. Met zwemmen gebruik je namelijk nagenoeg al je spieren; je gebruikt je arm- en beenspieren en je spant je core aan tijdens het zwemmen. Het zal voelen als ontspanning, maar tegelijkertijd ben je bezig met een goede workout. Het is misschien een investering, maar een betere workout is er niet!

Deel dit artikel met vrienden of collega's

Laat een Reactie achter