Deel dit artikel met vrienden of collega's

Je kent het vast wel; ´ik ga even naar de schoonheidsspecialist voor een gezichtsbehandeling.’ Een opmerking waarbij jij altijd denkt: ‘maar wat is eigenlijk precies een gezichtsbehandeling en hoe ziet dat er dan precies uit?’ In principe kan er onderscheid gemaakt worden tussen een gezichtsbehandeling voor specifieke huidverbetering en een gezichtsbehandeling die als aangenaam beschouwd wordt, ter ontspanning. Hierbij verschilt de een nogal van de ander in de mate van het reinigen van de huid. Bij binnenkomst in de schoonheidssalon zal de behandelaar je enkele vragen stellen over de reden van je bezoek en de status van je gezichtshuid. Zo wordt er een beeld geschetst van de situatie en kan de schoonheidsspecialist een goede keuze maken in welke producten er gebruikt zullen moeten worden. Het diep reinigen van de huid en het kalmeren van de huid staan altijd op het programma. Wil je meer weten omdat je benieuwd bent of zelf ook binnenkort een gezichtsbehandeling wilt ondergaan? Lees dan deze blog waarin we alle ins en outs geven.

Wat is een gezichtsbehandeling?

Bij een gezichtsbehandeling word je gezicht eerst grondig gereinigd en gemasseerd. Vervolgens wordt er een masker aangebracht. Dit masker zorgt voor heling van de gezichtshuid en geeft de huid precies wat het nodig heeft. In de tijd dat het masker op zit, worden je handen en je hoofd gemasseerd. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een heerlijk verzorgende dagcrème.

Hoe werkt een gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialiste?

Algemeen

Allereerst moet er benoemd worden dat Nederland talloze schoonheidsspecialisten heeft. Heel veel verschillende specialisten betekent ook verschillende aanpakken. Een gezichtsbehandeling zal daarom ook niet bij elke schoonheidsspecialist precies hetzelfde zijn. In deze blog bespreken we dan ook de basisbehandelingen van het gezicht bij een normale schoonheidsspecialist (zonder specialisaties).

De voorbereiding

Bij binnenkomst in een schoonheidssalon zullen je enkele vragen gesteld worden: o.a. over wie je bent, wat voor werk je doet, welke producten je gebruikt en of je eventueel medicijnen gebruikt. Daarnaast wordt ook gevraagd wat de reden van je bezoek is. De antwoorden van deze vragen zijn van invloed op de opbouw en de productkeuze voor de behandeling. Er zijn hierbij verschillende mogelijkheden: kalmering van de huid, diepe reiniging van de huid of anti-aging.

Voordat de behandeling begint zal je vaak gevraagd worden om je shirtje uit te doen. Koud zul je het niet krijgen, want vaak wordt er een heerlijke warme deken aangereikt. Nu ben je helemaal klaar om de behandeling te beginnen. Een uitgebreide gezichtsbehandeling zal bestaan uit de onderstaande deelbehandelingen.

Deelbehandelingen van een gezichtsbehandeling

  • Reiniging van het gezicht
  • Epileren van de wenkbrauwen
  • Scrub of peeling van gezichtshuid en het decolleté
  • Stoombadje
  • Verwijderen van mee-eters en comedonen
  • Gezichts-, decolleté en schoudermassage
  • Masker
  • Aanbrengen van dagcrème
  • Eventueel make-up

Reiniging van het gezicht

Nadat de schoonheidsspecialiste het huidtype heeft vastgesteld, zal het reinigingsproduct gekozen worden. Schoonheidsspecialisten werken met merken waar zij in geloven. Voor iedere specialist is dat weer anders. Zo zijn er schoonheidsspecialisten die alleen met hun eigen merk werken en bijvoorbeeld schoonheidsspecialisten die alleen met natuurlijke verzorgingsproducten willen werken. Na het reinigen van het gezicht met melk of ander product, wordt de gezichtshuid vaak nog extra gereinigd met een ronddraaiend borsteltje.

Epileren van de wenkbrauwen

Vervolgens worden de wenkbrauwen geëpileerd. Afhankelijk van je wenkbrauwen wordt dit met een pincet gedaan of door middel van harsen. Geheel pijnloos is het epileren overigens niet. Bij het gebruik maken van de pincet worden de weerbarstige haartjes uit de huid getrokken om weer vorm te geven aan het gezicht. Indien iemand hele dikke wenkbrauwen heeft, wordt er ook weleens hars gebruikt voor een eerste keer. Hierbij wordt warme hars aangebracht op het gebied waar de haartjes moeten worden weggehaald. Vervolgens wordt er een lapje katoen overheen gelegd en trekt de behandelaar dat lapje er in één ruk af. Alle kleine haartjes worden hierbij meegenomen.

Scrub of peeling van gezichtshuid en het decolleté

Door middel van scrub of peeling wordt de bovenste laag met dode huidcellen verwijderd. Door gebruik te maken van een milde crème met korreltjes en deze zachtjes over de huid te masseren, wordt de huid zacht en laten de dode cellen los.

Stoombadje en Verwijderen van mee-eters en comedonen

Vervolgens wordt met een speciaal apparaat, het zogenaamde stoombadje, stoom op het gezicht, nek en decolleté geblazen. Dit opent de poriën, waardoor het verwijderen van mee-eters en andere onzuiverheden zoals gerstekorrels veel eenvoudiger verloopt.

Gezichts-, decolleté en schoudermassage

Na de dieptereiniging is het tijd om heerlijk te ontspannen. Bij deze massage worden het gezicht, de decolleté en de schouders heerlijk gemasseerd. Indien de huid het toelaat kunnen hier heerlijke oliën bij gebruikt worden. Aan het einde van de massage zal de olie verwijdert worden met een warme doek. De massage duurt gemiddeld zo’n half uur. Je kunt gedurende die tijd gewoon heerlijk met je ogen dicht genieten.

Heerlijke gezichtsmasker bij schoonheidsspecialist

Masker

Door de massage wordt de juiste doorbloeding van de huid bereikt waardoor de voedingsstoffen in het masker nóg beter opgenomen kunnen worden. Zodra de inwerktijd van het masker is verstreken, wordt het masker met een heerlijke warme doek verwijdert.

Aanbrengen van dagcrème

Na het verwijderen van het masker wordt er vaak een serum aangebracht wat er op gericht is om een vochtarme huid, roodhuid, pigmentatie of een huid met veel onzuiverheden behandeld wordt. Als afsluiter wordt er een heerlijke 24h dag en nacht crème aangebracht.

Eventueel gezicht voorzien van make-up

Je kunt er nog voor kiezen om je op te laten maken. Het is de ideale gelegenheid om eens iets anders te proberen dan dat je normaal gesproken gewend bent. Uiteraard zal de schoonheidsspecialist je altijd vragen of je eventueel een foundation wil dragen of wat verder je wensen zijn. Velen houden er ook niet van om na een uitgebreide gezichtsbehandeling make-up te gaan dragen. Uiteraard is dit ook helemaal prima.

Gezichtsbehandeling in Groningen

Ben je na het lezen van deze blog helemaal overtuigd dat je zelf ook eens een gezichtsbehandeling wil ondergaan en zou je dit graag in Groningen of elders willen doen? Op Salonkiezer vind je eenvoudig de beste en goedkoopste schoonheidssalon in Groningen of elders bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens direct een afspraak maken bij jouw favoriete schoonheidssalon. Een gezichtsbehandeling boeken in Groningen bij jouw favoriete salon was nog nooit zo gemakkelijk.


Nog meer leuk nieuws om te lezen

Deel dit artikel met vrienden of collega's

Wat vind jij hiervan?