Deel dit artikel met vrienden of collega's

Yoga, je kunt er tegenwoordig bijna niet meer om heen! Yoga is de afgelopen jaren immens populair geworden. Je ziet het daarom ook overal terug: in de sportschool, op de veldjes in het park en mensen die het thuis in de woonkamer of in hun ‘workout room’ doen. Maar wist je ook dat je yoga in de jacuzzi kan doen? Uiteraard is dit niet de meest gangbare plek om je yoga sessie te volgen, maar het is er zeker eentje die de moeite waard is om uit te proberen! Waarom? Omdat het vele gezondheidsvoordelen met zich meebrengt en ook enkele praktische voordelen! Lees verder om te weten te komen wat het precies inhoudt en hoe je het zelf het beste kunt uitvoeren.

Wat is yoga?

Je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat is yoga nou precies. Yoga is een rustgevende bewegingsvorm die goed is voor je lijf en geest. Door yoga oefeningen uit te voeren word je leniger en sterker, zowel lichamelijk als geestelijk. Door het beoefenen van yoga zul je je uiteindelijk fitter gaan voelen en de nodig interne rust in je hoofd ervaren. Daarnaast zorgt yoga ervoor dat je bewuster wordt van je eigen lichaam en geest. Een voorbeeld hiervan zijn de ademhalingsoefeningen tijdens de yoga les. Iets waar je normaal in het dagelijks leven niet bewust op let, maar waard tijdens de lessen extra nadruk op wordt gelegd.

De stretch oefeningen zullen je bewust maken van je lichaam en de spieren die er voor zorgen dat je bepaalde houdingen kunt aannemen. Door bewust deze houdingen aan te nemen, gaat je energie stromen en breng jij jezelf dieper tot rust terwijl je toch aan het bewegen bent.

Waarom yoga in een jacuzzi?

Jacuzzi’s vind je doorgaans voornamelijk in spa’s en wellness centra. Plekken waar gezondheid en welzijn centraal staan om eens even heerlijk tot rust én tot jezelf te komen. Juist om deze reden is het uitvoeren van yoga in een bubbelbad/jacuzzi ook zo’n goede combinatie. In het water voel je een vorm van gewichtloosheid. Dit komt doordat de druk op het lichaam met 90% wordt verminderd. Dit resulteert erin dat oefeningen gemakkelijker uit te voeren zijn.

Maar waarom is dit handig? Yoga wordt daardoor laagdrempeliger om uit te voeren. Je hoeft dan niet perse heel lenig of sportief te zijn om yoga lessen te volgen, of je nou jong of oud bent!

Yoga in een jacuzzi is goed voor ouderen

Hierboven heb ik het al even kort benoemd. Doordat de yoga oefeningen in het water worden uitgevoerd, ervaar je een drukvermindering op het lichaam van 90%. Dit zorgt ervoor dat het rek- en strekwerk van oefeningen die normaal als zwaar ervaren worden, nu zeer goed uitvoerbaar zijn. Dat is natuurlijk erg positief nieuws voor de ouderen onder ons. Dit maakt yoga toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen, wat natuurlijk helemaal leuk is!

Yoga in een jacuzzi is goed voor je gezondheid

Het leven wordt vaak als stressvol ervaren. We werken of studeren allemaal, we rennen van hot naar her, er moet tussendoor ook nog gesport worden en ja ook de sociale contacten moeten onderhouden worden. Al deze haast in het dagelijkse leven resulteert vaak in gespannen spieren, pijnlijke gewrichten en gevoel van stress. Het warme water van de jacuzzi en ontspannen stretch- en rekoefeningen van yoga is de perfecte combinatie om al deze problemen op te lossen én ook preventief tegen te gaan. Het warme water zorgt ervoor dat de druk op de spieren vermindert wordt. Een lagere druk betekent een gevoel van gewichtloosheid, waardoor oefeningen veel eenvoudiger uit te voeren zijn. Daarnaast voelt het warme water ontspannen aan, wat een positief effect heeft op eventueel aanwezige hoofdpijn. Ook zorgt deze combinatie van heerlijk warm water en de juiste oefeningen voor een verbeterde nachtrust. Wist je trouwens dat warm water kan zorgen tot het extra aanmaken van gelukshormonen? Nog een extra reden om yoga in een jacuzzi uit te proberen.

“Yoga in een jacuzzi zorgt voor het extra aanmaken van gelukshormonen”

Leuke oefeningen voor jacuzzi yoga

Heb jij een jacuzzi thuis en lijkt het je leuk om het een keer te proberen óf wil je oefenen in je eigen jacuzzi om later met lessen mee te kunnen doen? Bekijk dan dit leuke filmpje waar twee meiden enkele yoga oefeningen in hun jacuzzi laten zien. Probeer het gewoon eens en kijk of het je bevalt. Zijn de oefeningen te moeilijk, probeer dan zelf eenvoudigere variaties te bedenken.  

Deel dit artikel met vrienden of collega's

Laat een Reactie achter